TERVETULOA MUKAAN MAAILMAANI

Kyseessä ovat minun omat mielipiteeni ja ajatukseni.

Elämässä on niin paljon ihmeellisiä ja yllättäviä asioita joihin kerron ja julkaisen vain oman näkemykseni.


torstai 8. lokakuuta 2009

Heijastin !


Taas on alkamassa se aika jolloin pieni jalankulkija,pyöräilijä ja koiranulkoiluttaja
tarvitsisi ehdottomasti vaateisiinsa, pyöräänsä ja koiran valjaisiin,remmiin ja itseensä kunnolliset heijastimet.
Olen jo pitkään ihmetellyt sitä,että ulkoiluvaatteiden valmistajat eivät vain millään tahdo muistaa sitä ,että Suomessa on pimeä ja pitkä syksy ja sen jälkeen pimeä ja pitkä talvi ja kevät. Näin kun katselee päivittäin ulkoilijoita ja heidän vaatetustaan niin suurin osa vaatteista on tummia(mustia,sinisiä ja ruskeita) ja monista puuttuu HEIJASTIN somisteet kokonaan.
Ei luulisi että kyseinen pieni henkivakuutus on kovin hankala laittaa vaatteeseen somisteeksi.
Työni luonteesta johtuen ajelen autoa (taxi) ilta ja yö aikaan jolloin tämä asia on tullut jälleen ajankohtaiseksi.
Monet ulkoilijat varmasti ajattelevat, että eihän kaupungissa ja ulkoilureiteillä liikkumiseen tarvitse mitään näkyvyyttä lisäävää heijastinta.
Samoin varmaan ajttelevat pyöräilijät sillä nykyään kun on kaikenlaisia maasto - ja kaupunkipyöriä niin monesta puuttuu kokonaan lamput,heijasimet ja mikä pahinta ei myöskään pyöräilijän vaatetuksessa ole mitään havaitsemista lisäävää HEIJASTINTA.

Miettikää meitä ammatti autoilijoita jotka joudumme joka päivä vaarallisiin tilanteisiin sen takia kun jalankulkijaa tai pyöräilijää ei havaitse vasta kun ollaan melkein konepellillä.
Kaupungissa on paljon valoja ja paljon muutakin ärsykettä silmälle ja pimeää jalankulkijaa on vain joskus vaikea havaita.Ja nyt kun syksyiset illat ja yöt voivat olla sateisia ja auton ikkunat pisaroiden peitossa niin havinnointi on vain tosi haasteellista.

Nyt syksyn pimeisiin ja sateisiin voisi vaikka seuraavan kerran kun poikkeaa kaupassa pistää hankintalistalle ja kenties myös hankkia HALVAN ja HYVÄN henkivakuutuksen mimittäin HEIJSASTIMEN.
Nykyään kun niitäkin on vaikka miten hauskoja ja monella tapaan kiinnitettäviä.

Kivaa syksyä HEIJASTIMEN kanssa !

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti