TERVETULOA MUKAAN MAAILMAANI

Kyseessä ovat minun omat mielipiteeni ja ajatukseni.

Elämässä on niin paljon ihmeellisiä ja yllättäviä asioita joihin kerron ja julkaisen vain oman näkemykseni.


tiistai 15. maaliskuuta 2011

Loma Alanyassa


Nyt kun on oltu muutama päivä kotona ja hetki mietitty mitä kaikkea sen viikon aikana koettiin ja nähtiin
voi sanoa että kai sinne on mentävä uudelleen.
Viikko on aika lyhyt , mutta kyllä siinäkin ajassa paljon kerkiää havannoimaan.
Meidän viikko alkoi hyvien ilmojen puitteissa ja kerkisimme korkkaamaan hotellimme uimaaltaan sillä vesi sinne oli laskettu samanpäivän aamuna kun me saavuimme 18.00 aikaan 5.3.11 sinne. No kun ilma oli suht lämmin niin ensiksi tavarat huineeseen ja sitten uikkarit päälle ja uimaan. Vesi ei ollut kovin lämmintä mutta kun sinne oltiin menty oli uimaankin mentävä. Taisivat naapuritalon asukkaata ja hotellink´henkilökunta pitää meitä hiukan" hulluina " kun sinne jääveteen menimme.No uidessa tulee nälkä ja sen jälkeen maistui tuhti Turkkilainen ruoka. Ja se oli maukasta sillä kun syö päivän ainoan lämpimän aterian vasta klo 19.00 aikaan niin silloin kaikki mitä eteen tuodaan on hyvää.
Vielä maanatai oli kaunis ja se meni kaupunkiin tutustuessa ja terasseilla nauttien lämpimästä kelistä.
Tiistai, keskiviikko ja torstai olivatkin sitten sateisia ja ajanjakson varmaan kylmimpiä päiviä. Sillä Turkin pääkaupungissa Ankarassa satoi noin 20 cm lunta, samoin Istanbulissa. Alanyassa ei lunta tullut mutta rakeita kyllä. Ja läheisille vuorille satoi ohut lumikerros. Paikalliset sanoivat , että näin kylmää on ollut viimeeksi noin 10v sitten.
Perjantai ja lauantai olivatkin sitten taas aurinkoisia ja lämpimiä ,sillä päivällä tarkeni ihan t- taidassa ja legginseissä kulkea. Ja tuli sitä silloin Välimeressä uimassakin käytyä. Ja silloinkin se herätti huomiota sillä taidettiin olla ainoita jotka veteen asti päästiin. Se oli jännään sillä mainingit olivat aika kovat ja välillä ne heittivät uimarin rantahiekalle kun valkoisen vallan.
Myös Hamam ( sauna ) oli mahtava elämys ainakin niille jotka jollainlailla pitävät saunomisesta . Siellä tosin ei tarvinnut itse huolehtia pesemisestä sillä siellä on pesijät jotka sen homman hoitavat. No saatiin siellä kulumaan 3,5 tuntia ja voi sanoa että olo oli puhdas ja kun päätteeksi sai vielä hieronnan niin kyllä kannatti käydä.
Joten voi olla,että uudellen tulee lähdettyä ,mutta ensikerralla ehkä kuukautta myöhemmin sillä vielä siellä ei ollut sesonki alkanut ja turisteja siellä oli vähän.
Nyt sillä kovasti kunnostettiin ja korjattiin paikkoja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti