TERVETULOA MUKAAN MAAILMAANI

Kyseessä ovat minun omat mielipiteeni ja ajatukseni.

Elämässä on niin paljon ihmeellisiä ja yllättäviä asioita joihin kerron ja julkaisen vain oman näkemykseni.


lauantai 28. maaliskuuta 2009

Ihmettelen mikä nyky vanhempiin on mennyt.Päivittäin saa yleisönosastoilta lukea siitä että lapsilla pitää olla subjektiivinen oikeus päivähoitoon.Mikä se sellainen subjektiivinen on kun sen varjolla voidaan vaatia vaikka mitä.
Lapsia tehdään ja sitten kun tulevat siihen ikään , että ovat ns. oikeutettuja( on kai se subjekiivinen oikeus ) päivähoito paikkaan niin sitten moni perhe ajattelee että se on paras paikka "säilöä" lapsi päivän ajaksi. On paljon niitäkin perheitä joissa toinen aikuisista on päivät kotona.Ovat niin sanotusti työttömiä työnhakijoita. Joo ymmärrän kyllä , että lapsella pitää olla sillä hetkellä hoito taattu kun se työpaikka löytyy. Mutta kun on paljon sellaisiakin jotka eivät edes aktiivisesti edes töitä hae.
Miten se päivähoitopaikka voi olla parempi paikka pienen lapsen kasvaa kuin oma koti ja omat vanhemmat ja heidän pyyteettömästi tarjoama hoito.Vaikka aina ei mitään kovin ihmeellistä tekemistä ei kotona olekkaan niin mitä ihmeen toimintaa pieni lapsi tarvitsee. Mielestäni on turha puhua että pieni lapsi tarvitsee aktiivisia virikkeitä ,kyllä ne kodin virikkeet riitävät pitkäksi aikaa lapselle. Taitaa olla monissa tapauksissa niin , että sillä aikuisella ei ole tarpeeksi aktiivteetejä siellä kotona.
Ymmärrän toki niitä vanhempia joiden on pakko lähteä takaisin työelämään ,mutta siinä vaiheessa kun se pääöksen teko on edessä mietittäisiin sitä mitkä ovat hyödyt ja haitat.
Nykyisin maassamme on koitettu tehdä paljon sen hyväksi , että se kotona hoito tehdään edes pieneksi aikaa mahdolliseksi. Siinä tosin monesti menetetään jonkin verran rahallisesti ,mutta saadaan arvokkaita hetkiä pienen ihmisen kanssa.
Sillä itse olen neljän lapsen kotona hoidon aikana huomannut että se on niin lyhyt aika kun se pieni käärö on pieni. Ja siinä pienenä aikana luodaan se lapsen ja vanhemman suhde. Ja sitä on vaikea sitten myöhemmin luoda.
En oikein tahdo uskoa, että nykyisellä päivähoito politiikalla saataisiin mitään hyvää aikaiseksi, mutta voihan sitä kehuskella kuinka hyvin meillä ne asiat on järjestetty. Mikä sitten on hyvin.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti