TERVETULOA MUKAAN MAAILMAANI

Kyseessä ovat minun omat mielipiteeni ja ajatukseni.

Elämässä on niin paljon ihmeellisiä ja yllättäviä asioita joihin kerron ja julkaisen vain oman näkemykseni.


sunnuntai 5. huhtikuuta 2009

Lammaspata ja Pasha



Lammaspata

noin 500 g lammasta pieninä kuutioina
1 tl kanelia
1 tl korianteria
1 tl kuminaa
1 rkl öljyä
1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
1 prk tomaattimurskaa
200 g kuivattuja aprikooseja
3 dl kasvislientä
suolaa, pippuria
tuoretta korianteria

Poista lampaanlihasta ylimääräinen rasva ja leikkaa lammas pieniksi kuutioiksi. Mausta lammaskuutiot kanelilla, korianterilla ja kuminalla. Anna maustua hetki. Paista lammaskuutiot paistinpannulla öljyssä pinnalta ruskeiksi ja kaada ne sitten kannelliseen uunivuokaan. Kuori sipuli ja valkosipuli, hienonna ne ja kuullota hetki öljyssä paistinpannulla. Lisää tomaattimurska ja kiehauta. Lisää vielä aprikoosit, kasvisliemi, (suola) ja pippuri. Anna kiehahtaa. Kaada tomaatti-aprikoosikastike lammaskuutioiden päälle uunivuokaan ja sekoita hyvin. Anna hautua uunissa 175 asteessa noin 1 tunnin ajan. Koristele tuoreella korianterilla ja tarjoa keitetyn riisi-ruisseoksen ja keitettyjen nauriskuutioiden kanssa.


Pasha
(8-10 annosta)
Ainekset
3 tlk (à 250 g) maitorahkaa
100 g pehmeää voita
1 ps (80 g) mantelijauhetta
2 rkl vaniljasokeria
1-2 dl sokeria
1/2 dl rusinoita silputtuna
1 ps (200 g) pehmeitä kuivattuja aprikooseja silputtuna
3 keltuaista
1 tlk (2,5 dl) Creme Vispiä tai vastaavasti kuohukermaa

1. Valuta maitorahkat siivilässä jääkaapissa yön yli, jolloin niistä irtoaa ylimääräinen neste.

2. Sekoita huoneenlämmössä pehmennyt voi rahkaan.
Lisää mantelijauhe ja sokerit.

3. Silppua sekaan rusinat ja aprikoosit.

4. Kaada kattilaan keltuaiset ja Creme Vispi. Sekoita kuumentaen, kunnes seos sakenee. Älä keitä.
Lisää seos muiden ainesten joukkoon ja sekoita vielä kerran.
Vuoraa pashamuotti tai siivilä kostutetulla sideharsolla ja kaada massa siihen.
Jätä pasha lautaselle kylmään paikkaan noin vuorokaudeksi ja kumoa se tarjoiluastiaan.

5. Kaada seos kylmään veteen kasteltuun ja kuivaksi puserrettuun siivilävaatteeseen, joka on levitetty pashamuotin vuoraukseksi. Painele pashaseos muottiin ja peitä vaatteen reunoilla.
Nosta päälle paino ja laita muotti kylmään seuraavaan päivään asti. Jos et omista pashamuottia,
käytä uutta, puhdasta kukkaruukkua, jossa on reikä pohjassa tai tavallista muovilävikköä muottina.

6. Avaa siivilävaate ja kumoa pasha lautaselle. Koristele.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti